Garantált séta Görömbölyön, rendhagyó városnézés Perecesen – szombati programok Miskolcon

Megosztás

Újabb garantált sétára invitálja vendégeiket a Tourinform Miskolc – áll a polgármesteri hivatal közleményében. Az iroda folytatja a városrészeket bemutató sorozatát, ahol a belvároson kívüli turisztikai értékeket, történelmi érdekességeket mutatja be a sétán résztvevőknek. A püspökségtől a borospincékig címet viselő séta ezúttal Görömbölyre vezet, ahol számos egyházi érték, valamint a több száz pincét magába foglaló pincesor is található.

A résztvevők többek között megtudhatják ki az az egyházi személy, akiről Görömbölyön és Ungváron is utcát neveztek el, milyen szerepe van a városrésznek a Mária-úton, hol található a pincekápolna, milyen értékeket rejtenek a görömbölyi pincesorok. Tavaly nagy érdeklődés kísérte ezt a sétát, ezért idén megújult tartalommal, új helyszínekkel is készül az iroda.

A séta különlegessége, hogy a városrész egyik legszebb földalatti látnivalójánál, a Hetedhét Pincénél zárul, ahol lehetőség van fakultatív módon részt venni egy borkóstolós pincetúrán.

A séta augusztus 26-án, szombaton 10 órakor indul a Görömbölyi Művelődéi Háztól. A részvétel nem igényel előzetes regisztrációt. Bővebb információ: https://www.hellomiskolc.hu/a-puspoksegtol-a-borospincekig-garantalt-seta-gorombolyon

Rendhagyó városnézés Perecesen

Lesz egy másik program is szombaton: Miskolc egyik legszebb fekvésű városrészét, Perecest ismerhetik meg azok, akik ellátogatnak az augusztus végi rendhagyó idegenvezetésre. A program elején Bazin Levente, a Köznevelési, Kulturális, Turisztikai, Ifjúsági és Sport Bizottság elnöke felavatja a Perecest bemutató köztéri információs táblát a Vilma-forrás előtti téren.

Ezt követően idegenvezető segítségével fedezhetik fel Pereces érdekességeit az érdeklődők. A városnéző séta az Állomás téren kezdődik, ahol megkóstolhatják a Vilma-forrás vizét, majd felkeresik a Bányász emlékparkot, a szabadtéri színpadot, a templomot és a Közösségi Házat is. Szó lesz a bányász hagyományokról, a híres fúvószenekarról, a törött kapufa esetéről és a helyi közösségépítésről is.

A Tourinform Miskolc által szervezett városnézések célja Miskolc ismert vagy rejtett értékeinek bemutatása minél szélesebb körben. A turisták mellett fontos célcsoportot jelentenek a lokálpatrióta miskolciak, akik egyre többen keresik fel a tematikus sétákat.

A perecesi garantált programon a részvétel ingyenes.

Időpont:         2023. augusztus 26. szombat 16:30

Helyszín:       Miskolc-Pereces, Vilma-forrás

Bővebb információ: https://www.hellomiskolc.hu/jo-szerencset-rendhagyo-varosnezes-miskolc-perecesen

Kapcsolódó cikkek